Έτσι σε ορίζουν ως ενα ψηφιακό πορτοφόλι που μέσα εκεί θα έχουν όλες τις πληροφορίες που θέλουν .

Πώς αλλιώς θα μπορούσαν να σε ελέγξουν;
Αυτοί αποφασίζουν για σένα και εσύ το αποδέχεσαι.

Το κοινοβούλιο επιβεβαίωσε την Πέμπτη -με 418 ψήφους υπέρ, 103 κατά και 24 αποχές- τη διαπραγματευτική εντολή για συνομιλίες με τα κράτη μέλη της ΕΕ για την αναθεώρηση της νέας οδηγίας για την ηλεκτρονική ταυτότητα . Το σύστημα θα επιτρέπει στους πολίτες να ταυτοποιούνται και να πιστοποιούν την ταυτότητα τους στο διαδίκτυο (μέσω ενός ευρωπαϊκού πορτοφολιού ψηφιακής ταυτότητας) χωρίς να χρειάζεται να καταφεύγουν σε εμπορικούς παρόχους, όπως συμβαίνει σήμερα - μια πρακτική που έχει εγείρει ανησυχίες για την εμπιστοσύνη, την ασφάλεια και το απόρρητο.


Θα έδινε επίσης στους χρήστες τον πλήρη έλεγχο των δεδομένων τους και θα τους επέτρεπε να αποφασίσουν ποιες πληροφορίες θα μοιραστούν και με ποιον.



Επόμενα βήματα


Μετά την έγκριση της ολομέλειας, οι συζητήσεις με το Συμβούλιο για την τελική μορφή της νομοθεσίας ενδέχεται να ξεκινήσουν αμέσως. Η θέση του Κοινοβουλίου κατά τις διαπραγματεύσεις θα βασίζεται στις τροπολογίες που εγκρίθηκαν στην Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας τον Φεβρουάριο. Το Συμβούλιο ενέκρινε τη διαπραγματευτική του εντολή τον Δεκέμβριο του 2022 .


Το νέο πλαίσιο ψηφιακής ταυτότητας θα παρέχει στους πολίτες της ΕΕ ψηφιακή πρόσβαση σε βασικές δημόσιες υπηρεσίες πέρα ​​από τα σύνορα της ΕΕ.



Το νέο eID θα επιτρέπει στους πολίτες να αναγνωρίζουν και να πιστοποιούν την ταυτότητα τους στο διαδίκτυο (μέσω ενός ευρωπαϊκού πορτοφολιού ψηφιακής ταυτότητας) χωρίς να χρειάζεται να καταφεύγουν σε εμπορικούς παρόχους, όπως συμβαίνει σήμερα - μια πρακτική που εγείρει ανησυχίες για την εμπιστοσύνη, την ασφάλεια και το απόρρητο. Θα έδινε επίσης στους χρήστες τον πλήρη έλεγχο των δεδομένων τους και θα τους επέτρεπε να αποφασίσουν ποιες πληροφορίες θα μοιραστούν και με ποιον.

Στις τροπολογίες τους, οι ευρωβουλευτές προτείνουν να γίνει το Ευρωπαϊκό Πορτοφόλι Ψηφιακής Ταυτότητας εργαλείο που μπορεί επίσης να διαβάζει και να επαληθεύει ηλεκτρονικά έγγραφα και να επιτρέπει αλληλεπιδράσεις μεταξύ ομοτίμων. Προτείνουν μέτρα για την ενίσχυση της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, καθώς και για την καταχώριση όλων των συναλλαγών για να διασφαλιστεί ότι οι τρίτοι θα λογοδοτήσουν.

Η χρήση του πορτοφολιού της ΕΕ θα είναι πάντα εθελοντική. Οι ευρωβουλευτές θέλουν επίσης να διασφαλίσουν ότι οι πολίτες που επιλέγουν να μην το υιοθετήσουν δεν θα έχουν διαφορετική μεταχείριση από αυτούς που το υιοθετούν. Το σύστημα θα απαιτούσε από κάθε κράτος μέλος να κοινοποιήσει τουλάχιστον ένα «Πορτοφόλι» στο πλαίσιο ενός εθνικού συστήματος eID για να τα καταστήσει διαλειτουργικά σε επίπεδο ΕΕ.

Το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει διατάξεις για την ασφαλή αίτηση, λήψη, αποθήκευση, συνδυασμό και χρήση προσωπικών δεδομένων ταυτοποίησης και ηλεκτρονικών πιστοποιητικών, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για έλεγχο ταυτότητας online και offline και για πρόσβαση σε αγαθά και δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες.

Παραθέτω, αναφορά

«Η εισηγήτρια Romana Jerković (S&D, HR) δήλωσε: «Με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Ψηφιακής Ταυτότητας, θέλουμε η ΕΕ να γίνει η πρώτη παγκόσμια περιοχή με πλαίσιο διακυβέρνησης για αξιόπιστες ψηφιακές ταυτότητες. Το Ψηφιακό Πορτοφόλι θα γίνει μια αξιόπιστη, όλα σε ένα πύλη ταυτότητας που δίνει στους πολίτες τον πλήρη έλεγχο των δεδομένων τους και τους δίνει την ελευθερία να αποφασίζουν ακριβώς ποιες πληροφορίες θα μοιραστούν, με ποιον και πότε. Από κοινωνικά, οικονομικά, ιατρικά και επαγγελματικά δεδομένα, έως επαφές και πολλά άλλα, θα καταστήσει δυνατή την αποθήκευση προσωπικών διαπιστευτηρίων σε ένα ενιαίο ψηφιακό αναγνωριστικό. Η ψηφιακή ταυτότητα δεν είναι πλέον απλώς ένα ευχάριστο χαρακτηριστικό, αλλά ένας νέος μοχλός συμμετοχής των πολιτών και κοινωνικής ενδυνάμωσης και ένα εργαλείο για μια ψηφιακή Ευρώπη χωρίς αποκλεισμούς».


Μένει να δούμε αν οι πολίτες που δέν θα το αποδεχθούν θα έχουν διαφορετική μεταχείριση !!!!!!

Μέσα απο την ευρωπαϊκη ψηφιακή ταυτότητα επιθυμούν να τεκμηριώσουν και την ευρωπαϊκη ιθαγένεια  όπως άλλωστε το έχουν προαναγγείλει.

Ποια είναι η αλήθεια για την Ε.Ε.; (ΜΕΡΟΣ 8ο)- Η ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Ένα νέο μόρφωμα αναδύθηκε με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, η «ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ» ως μια  προβληματική προσπάθεια σηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Και φυσικά η Ελλάδα έσπευσε να κυρώσει πρόθυμα και εύκολα-ως καλος δουλοπάροικος τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, χωρίς οι επιμέρους ρυθμίσεις και ιδίως οι ρυθμίσεις που συνθέτουν τη λεγόμενη Ευρωπαϊκή Ιθαγένεια να προκαλέσουν σοβαρές επιφυλάξεις ως προς τη συνταγματικότητά τους.


Όλα έχουν δρομολογήθει και εμείς περιμένουμε να εκτελεστούν;
Για το αίμα των προγόνων μας που έχει χυθεί γενεές τώρα οφείλουμε να αντισταθούμε ως σφαίρα πυρός και γνωρίζω οτι η μοναδική ανθρωποκεντρική οντότητα που μπορεί να το κάνει πράξη είναι η Ελλήνων Συνέλευσις.