Σταϊκούρας: Δεν μειώνουμε τον ΦΠΑ στα τρόφιμα όπως η Ισπανία γιατί πρέπει να πληρώνουμε τον Βαρδινογιάννη, τον Λάτση, τον Μυτιληναίο και τα Golden boys της ΔΕΗ

Σταϊκούρας: Δεν μειώνουμε τον ΦΠΑ στα τρόφιμα όπως η Ισπανία γιατί πρέπει να πληρώνουμε τον Βαρδινογιάννη, τον Λάτση, τον Μυτιληναίο και τα Golden boys της ΔΕΗ

Ενώ ο  Σταϊκούρας σαν υπουργός οικονομικών ξέρει οτι ο ΦΠΑ βάση νόμων είναι αποκλειστικά φόρος για τα γραφεία της ΕΕ και βάση Φεκ δίνουμε ένα ελάχιστο 45 δις κάθε χρόνο και μας επιστρέφουν 4 δις.

Τι θα πάθαιναν τα γραφεία της ΕΕ αν τους έδινε λιγότερο ΦΠΑ??

Θα πεινάσουν τα γραφεία της ΕΕ ?

Θα τους κατασχέσουν το σπίτι?

Και μας κάνει πλάκα ότι πληρώνουμε τον Βαρδινογιάννη, τον Λάτση, τον Μυτιληναίο και τα Golden boys της ΔΕΗ ,ενώ το ξέρουν και οι πέτρες ότι αυτοί πληρώνονται από τα υπερκέρδη των λογαριασμών ρεύματος που οι ίδιοι νομοθέτησαν να αισχροκερδούν?

Με τον Τσίπρα να έχει εισάγει την ΔΕΗ στο χρηματιστήριο ενέργειας για να μπορούν τώρα να αισχροκερδούν με το ρεύμα εις βάρος όλων μας?

Ο υπουργός Οικονομικών αρχικά μίλησε, με αφορμή τις χθεσινές αποφάσεις της ισπανικής κυβέρνησης με τη σημαντική μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής και ανέφερε: «Οικονομική πολιτική δεν γίνεται με ένα μέτρο, αλλά με συνδυασμό πολλών μέτρων. Η Ελλάδα μειώνει φόρους, κατήργησε την εισφορά αλληλεγγύης, τις τελευταίες ημέρες μίλησα με δημόσιους υπαλλήλους που για πρώτη φορά είδαν μόνιμες αύξηση των απολαβών τους. Έχουμε την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες, έχουμε την επιδότηση και το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης. Η παροχή βοήθειας στους πολίτες δεν γίνεται μόνο με ένα μέτρο και βάζω σε αυτά και την επιδότηση του ρεύματος, η οποία είναι πολύ υψηλότερη σε σχέση με την Ισπανία. Άρα όταν αξιολογείς το πώς βοηθάς έναν πολίτη το αξιολογείς ως κυβέρνηση στο σύνολο των μέτρων κι όχι μόνο σε ένα μέτρο».

Για να δούμε όμως ποιά ειναι η αλήθεια!!!!


Προκειμένου να υπάρξει μία ενιαία εναρμόνιση στην έμμεση φορολογία των κρατών-μελών της ΕΟΚ, το έτος 1957 διορίζεται από την Κομμισιόν (Ευρωπαϊκή Επιτροπή) μια ειδική επιτροπή φορολογικής εναρμόνισης με πρόεδρο τον καθηγητή Neumark.

Η Επιτροπή Νιούμαρκ όπως καθιερώθηκε να λέγεται εξετάζοντας τις μέχρι τότε πρακτικές ανά τον κόσμο, μετά από πολλές συζητήσεις πρότεινε την κατάργηση όλων των εφαρμοζομένων εσωτερικών (εθνικών) σωρευτικών φόρων κύκλου εργασιών και την αντικατάστασή τους μ΄ ένα μόνο φόρο, τον Φ.Π.Α., που εφάρμοζε επιτυχώς την εποχή εκείνη η Γαλλία σε κάθε στάδιο συναλλαγής πάνω στην προστιθέμενη αξία.

Οι προτάσεις της Επιτροπής Νιούμαρκ τελικά έγιναν αποδεκτές και άρχισαν να υλοποιούνται στις 11 Απριλίου του 1967 με την έκδοση από το τότε Συμβούλιο Υπουργών των δύο πρώτων οδηγιών (ντιρεκτίβες), 62/227/ΕΟΚ και 67/228/ΕΟΚ, δια των οποίων και καθιερώθηκε ο Φ.Π.Α. ως κοινό σύστημα φόρου κύκλου εργασιών στα κράτη-μέλη.

Αυτές καθιέρωσαν και τις αρχές του Φ.Π.Α. (αντικείμενα-πράξεις, υπόχρεους, συντελεστές, βεβαιώσεις κ.λπ.). Η εισαγωγή του Φ.Π.Α., βάσει των παραπάνω, ολοκληρώθηκε σταδιακά το 1973.

Αργότερα, 10 χρόνια μετά την έκδοση της 2ης οδηγίας, στις 11 Μαΐου του 1977 εκδόθηκε η 6η οδηγία (77/388/ΕΟΚ) η οποία συμπλήρωσε και ολοκλήρωσε κενά πρακτικής των δύο προηγουμένων επεκτείνοντας τον Φ.Π.Α. μέχρι και το λιανικό εμπόριο.

Η οδηγία αυτή έπρεπε να τεθεί σε ισχύ από τις 1 Ιανουαρίου του 1978, πλην όμως δύο μόνο κράτη-μέλη, το Βέλγιο και το Ηνωμένο Βασίλειο είχαν συμμορφωθεί. Έτσι το Συμβούλιο Υπουργών με την 7η οδηγία (78/558/ΕΟΚ) παρέτεινε την προθεσμία εφαρμογής για ένα χρόνο ακόμη.

Τελικά οι τελευταίες χώρες-μέλη, η Γερμανία και το Λουξεμβούργο εφάρμοσαν τον Φ.Π.Α. στις 1 Ιανουαρίου του 1980.
Η 6η αυτή οδηγία είναι και η σπουδαιότερη κοινοτική πράξη βάσει της οποίας ρυθμίστηκε αρχικά ο Φ.Π.Α. ως κοινό φορολογικό σύστημα στην ΕΕ, αλλά και για όλες τις νεότερες συμπληρώσεις και τροποποιήσεις.

ΣΤην Ελλάδα καθιερώθηκε την 1η Ιανουαρίου 1987 ύστερα από απόφαση του τότε υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Τσοβόλα (νόμος 1642 της 21ης Αυγούστου 1986) με τρίχρονη καθυστέρηση (επρόκειτο να τεθεί σε εφαρμογή την 1η Ιανουαρίου 1984, όμως η Ελλάδα ζήτησε αναβολή για τεχνικού χαρακτήρα δυσκολίες) και ο συντελεστής του ήταν 6% για είδη λαϊκής κατανάλωσης, 18% για υπηρεσίες και 36% για είδη πολυτελείας.

Για ένα μικρό χρονικό διάστημα η εφαρμογή του προκάλεσε αρρυθμία στην αγορά.

Οι πρώτοι που πλήρωσαν τον φόρο, ήταν οι πελάτες των κέντρων διασκέδασης όπου γιόρτασαν το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν, με τον συντελεστή του 36%[2]

Σήμερα ο Φ.Π.Α. ορίζεται από το Νόμο υπ’αριθμόν 2859 του 2000 (όπως ανακοινώθηκε στo ΦΕΚ Α’ 248/07-11-2000 και σύμφωνα με την πιο πρόσφατη αναθεώρησή του) επίσης ως είδος έμμεσου φόρου που επιβάλλεται στις συναλλαγές σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια εκτός από την περιοχή του Αγίου Όρους και των υπαγομένων σ΄ αυτό.[3]

Πρόκειται για φόρο κύκλου εργασιών και μετακυλίεται από τον κατά νόμο υπόχρεο στον αντισυμβαλλόμενο. Καταβάλλεται τμηματικά σε κάθε στάδιο συναλλαγής στην προστιθέμενη αξία και μετακυλίεται ολόκληρος στην τελική κατανάλωση.

Με αυτόν τον τρόπο κάθε βαθμίδα παραγωγής ή συναλλαγής φορολογείται κατ’ αποτέλεσμα μόνο ως προς το επιπλέον τίμημα που εισπράττει ο προμηθευτής, δηλαδή ως προς την αξία που προστίθεται στο αγαθό κατά την κάθε βαθμίδα επεξεργασίας του. Υπολογίζεται ουσιαστικά μόνο στην αξία η οποία προστίθεται από κάθε επιχείρηση, δηλαδή στη διαφορά μεταξύ αξίας παράδοσης των αγαθών και αξίας κτήσης τους. Γι’ αυτό ονομάζεται και φόρος προστιθέμενης αξίας.

Με τον Φ.Π.Α. το κράτος εισπράττει φόρο από κάθε συναλλαγή, ενώ από το 2006 και έπειτα επιβαρύνει και τις οικοδομικές εργασίες και υλικά.


https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/A-8-2019-0028_EL.html#title1

budget_glance_el.pdf (europa.eu) ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ:

Οι παραδοσιακοί ίδιοι πόροι (ΠΙΠ) που αποτελούνται κυρίως από δασμούς οι οποίοι βαρύνουν τις εισαγωγές προϊόντων που προέρχονται από τρίτα κράτη. Αποφέρουν περίπου ποσοστό 12% των συνολικών εσόδων. •
 Ο πόρος που βασίζεται στον φόρο προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) είναι ένας ενιαίος ποσοστιαίος συντελεστής που εφαρμόζεται στην εναρμονισμένη βάση ΦΠΑ κάθε κράτους μέλους. Ο πόρος που βασίζεται στον ΦΠΑ αντιπροσωπεύει ποσοστό 11% των συνολικών εσόδων. •
Ο πόρος που βασίζεται στο ακαθάριστο εθνικό εισόδημα (ΑΕΕ) είναι ένας ενιαίος ποσοστιαίος συντελεστής που εφαρμόζεται στο ΑΕΕ κάθε κράτους μέλους. Παρόλο που αποτελεί ένα εξισωτικό μέγεθος, είναι η μεγαλύτερη πηγή εσόδων και αντιπροσωπεύει σήμερα το 76% των συνολικών εσόδων.
ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΛΑ ΤΩΝ ΦΕΚ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 2006 ΜΠΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ – ΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΓΗ


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ
Υποψήφιος Βουλευτής Ν.Ηρακλείου Κρήτης


Άρα ο Σταϊκούρας δεν μειώνει το ΦΠΑ γιατι θα κοπούν τα έσοδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι της Ελλάδας , είδατε τι καλός που είναι ?

Νοιάζεται να γεμίσουν τα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να γεμίζουν πιό πολλές βαλίτσες με  € της Καϊλή και της Σπυράκη και των ανωτέρων τους.

Προτιμά να εξοντωθούν οικονομικά οι Έλληνες από το να μειώσει το ΦΠΑ!!!!!

Κάτι ανάλογο είχε δηλώσει και ο  βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Νότιο Τομέα της Β΄ Αθηνών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης

Σε μια περίοδο που η καθημερινή διαβίωση των πολιτών αποτελεί πραγματικό άθλο για το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων, εμπαιγμό στην ανθρώπινη νοημοσύνη αποτελούν οι δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στον Νότιο Τομέα της Β΄ Αθηνών, Κωνσταντίνου Κυρανάκη.
Στις 19 Οκτωβρίου όντας καλεσμένος σε τηλεοπτική ενημερωτική εκπομπή, σε ερώτηση του δημοσιογράφου αναφορικά με τον λόγο που η κυβέρνηση δεν εξετάζει την μείωση του Φόρου Προστιθεμένης Αξίας στα βασικά είδη διατροφής , ο βουλευτής Κυρανάκης απάντησε πως δεν θα μειωθεί ο ΦΠΑ π.χ. στα μακαρόνια γιατί οι πλούσιοι καταναλώνουν περισσότερα!

ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΔΗΛΩΣΕ:

«Ο πλούσιος και ο φτωχός, δεν μου αρέσουν αυτές οι λέξεις αλλά ας τις χρησιμοποιήσω για την οικονομία της συζήτησης, έχουν διαφορά στην κατανάλωση. Δηλαδή τι συμβαίνει εδώ; Θα πληρώσουν τον ίδιο φόρο στα μακαρόνια, όμως ένας πλούσιος που έχει περισσότερα χρήματα θα καταναλώσει και περισσότερο. Άρα η μεγαλύτερη κατανάλωση, τα περισσότερα πακέτα μακαρόνια, να το πω έτσι, αποδίδουν παραπάνω ΦΠΑ στα κρατικά ταμεία από τα οποία επιλέγει η κυβέρνηση να ενισχύσει τους αδύναμους και τη μεσαία τάξη»

Ο ΦΠΑ ξεκίνησε το 1967 επί ΕΟΚ και εδραιώθηκε σε όλους τους τομείς του εμπορίου μέχρι το 1977 με την 6η οδηγία (77/388/ΕΟΚ) . Έκτοτε ο φόρος που επιβάλλεται σε κάθε αγορά του Ευρωπαίου Πολίτη συντηρεί την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εν ολίγοις ο ΦΠΑ δεν καταλήγει στα ταμεία κανενός κράτους μέλους αλλά στα ταμεία της ένωσης όπως υπέγραψε και επικύρωσε για την Ελλάδα ο γέρο -Καραμανλής , ο προπάτορας της Νέας Δημοκρατίας, οποίος έφτασε και στο αξίωμα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Καταλάβατε πολίτες της Ελλάδας τον εμπαιγμό?

Πιστοί στα αφεντικά τους  λοιπόν ούτε βήμα πίσω και εσυ πολίτη της Ελλάδας ας πεινάς και ας κρυώνεις.

Όταν όμως ήρθε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Εξουσία, είχε γραμμάτια να ξεπληρώσει. Έτσι μοίρασε στους ολιγάρχες φίλους του επιπλέον άδειες για ηλεκτροπαραγωγή με φυσικό αέριο και την εγγύηση ότι θα κάνουν απόσβεση όσο γίνεται πιο σύντομα.

Επίσης δέσμευσε τη ΔΕΗ με ΄δάνειο από την Goldman Sachs, την περίοδο που εργαζόταν εκεί συγγενής του, με ρήτρα την απολιγνιτιποίηση έτσι ώστε να δεσμεύσει την εταιρία για τα επόμενα χρόνια.

Ενεργοποίησε το Χρηματιστήριο Ενέργειας, ΄έτσι ώστε οι νταβατζήδες του να πουλάνε την ενέργεια όσο θέλουν. Κλείδωσε την τιμής της ενέργειας 100% με το φυσικό αέριο και έβαλε και τη ΔΕΗ στη ρήτρα αναπροσαρμογής, έτσι ώστε η δωρεάν ενέργεια των υδροηλεκτρικών να μην μπορεί να ανταγωνιστεί την αισχροκέρδια.

Σήμερα, έχει ανοίξει τα Ταμία του Κράτους και πληρώνει τους νταβατζήδες του Μητσοτάκη περίπου 1 δισεκατομμύριο κάθε μήνα, ως «ενίσχυση», ενώ οι πολίτες πληρώνουν το ρεύμα ακριβότερο από όσο θα πλήρωναν αν δεν ήταν κυβέρνηση ο Μητσοτάκης.