ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΑΣ ΝΑ ΕΚΔΩΘΕΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΓΓΛΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

 


ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ  ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΑΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΖΗΤΗΣΑΝ ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ;
Η ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΘΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΕΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΑΝΕΙΣΘΕΙ 1 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ;

ΜΙΛΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΟΤΙ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΔΟΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΙΛΟΥΝ ΟΤΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΕΑΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ;
ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΙΝΕΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΕΣΕΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ  ΣΤΗΝ 👇



Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κ.Φλώρος που ήταν παρών στην συζήτηση είναι θετικός σε ότι αφορά την παραχώρηση στην Ουκρανία όλων των ρωσικής κατασκευής συστημάτων και ειδικά των αντιαεροπορικών με την προϋπόθεση «να αντικατασταθούν άμεσα με δυτικά και ειδικότερα με αμερικανικά Patriot PAC 2/3 ή άλλα δυτικά ή ισραηλινά συστήματα με μακροπρόθεσμα δάνεια»


ΞΩΦΛΗΣΑΜΕ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΕΑΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΧΡΕΩΘΟΥΜΕ ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΜΙΖΕΣ


ΟΣΟ ΔΕΝ ΞΥΠΝΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΩΝΕΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ
ΟΥΤΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΘΑ ΝΙΩΘΕΙΣ ΠΟΤΕ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ (ΕΕ) 2018/563 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

 της 20ής Νοεμβρίου 2017 σχετικά με τις κρατικές ενισχύσεις SA.34308 (2013/C) (πρώην 2013/NN) τις οποίες χορήγησε η Ελληνική Δημοκρατία στην επιχείρηση Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΕ (ΕΑΣ) 
[κοινοποιηθείσα υπό τον αριθμό C(2017) 7361] (Το κείμενο στην αγγλική γλώσσα είναι το μόνο αυθεντικό) 
(Κείμενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον ΕΟΧ)

Στο πλαίσιο του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της, η Ελλάδα ανέλαβε ένα πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων . Η κρατική επιχείρηση Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΕ («ΕΑΣ») συμπεριλήφθηκε αρχικά στο πρόγραμμα αυτό με σκοπό την ιδιωτικοποίησή της. 

Τον Ιανουάριο του 2012, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου («ΤΑΙΠΕΔ») (3) ενημέρωσε την Επιτροπή σχετικά με την προτεινόμενη ιδιωτικοποίηση της ΕΑΣ. 

Προκειμένου να εξακριβώσει κατά πόσον θα μπορούσαν να προκύψουν τυχόν ζητήματα κρατικών ενισχύσεων στο εν λόγω πλαίσιο, η Επιτροπή κίνησε αυτεπαγγέλτως τη διαδικασία για την παρούσα υπόθεση και άρχισε προκαταρκτική εξέταση την 1η Φεβρουαρίου 2012. (3) Η εξέταση έδειξε ότι η ΕΑΣ θα μπορούσε να είχε επωφεληθεί από κρατικά μέτρα στο παρελθόν.

 Η Επιτροπή ζήτησε πληροφορίες με επιστολές της 16ης Φεβρουαρίου 2012, της 4ης Απριλίου 2012, με e-mail της 10ης Απριλίου 2012 και με επιστολές της 4ης Μαΐου 2012, της 4ης Ιουλίου 2012 και της 24ης Ιουλίου 2012. Οι ελληνικές αρχές απάντησαν στις 9 Μαρτίου 2012, στις 18 Ιουλίου 2012 και στις 20 Αυγούστου 2012. Συναντήσεις μεταξύ των υπηρεσιών της Επιτροπής και εκπροσώπων των ελληνικών αρχών και του ΤΑΙΠΕΔ πραγματοποιήθηκαν στις 26 Μαρτίου 2012, στις 30 Απριλίου 2012 και στις 11 Σεπτεμβρίου 2012. (4)

 Με επιστολή της 6ης Μαρτίου 2013 («η απόφαση της 6ης Μαρτίου 2013»), η Επιτροπή ενημέρωσε την Ελλάδα ότι αποφάσισε να κινήσει τη διαδικασία του άρθρου 108 παράγραφος 2 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης («ΣΛΕΕ») σχετικά με ορισμένα μέτρα ενίσχυσης που περιγράφονται στο τμήμα 2.2 («η επίσημη διαδικασία έρευνας»). (5)

 Η απόφαση της Επιτροπής της 6ης Μαρτίου 2013 για την κίνηση της διαδικασίας δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (4). Η Επιτροπή κάλεσε τις ελληνικές αρχές και τα ενδιαφερόμενα μέρη να υποβάλουν τις παρατηρήσεις τους σχετικά με τα μέτρα ενίσχυσης. (6)

 Η Επιτροπή έλαβε τις παρατηρήσεις των ελληνικών αρχών την 1η Ιουλίου 2013. Η Επιτροπή δεν έλαβε παρατηρήσεις από ενδιαφερόμενα μέρη.

Η Επιτροπή ζήτησε από την Ελλάδα πρόσθετες πληροφορίες με επιστολές της 23ης Ιουλίου 2013, της 21ης Αυγούστου 2014, της 11ης Νοεμβρίου 2014, της 28ης Ιανουαρίου 2016, της 27ης Μαΐου 2016 και της 8ης Ιουνίου 2017. Οι ελληνικές αρχές απάντησαν στις 7 Αυγούστου 2013, στις 22 Σεπτεμβρίου 2014, στις 16 Δεκεμβρίου 2014, στις 25 Φεβρουαρίου 2016, στις 24 Ιουνίου 2016, στις 17 Νοεμβρίου 2016 και στις 3 Ιουλίου 2017. 
Κατά την περίοδο από τον Αύγουστο του 2013 έως τον Αύγουστο του 2014, οι ελληνικές αρχές παρείχαν επίσης, σε αρκετές περιπτώσεις, πρόσθετες πληροφορίες όσον αφορά, ιδίως, τον διαχωρισμό των δραστηριοτήτων της ΕΑΣ σε στρατιωτικές και μη στρατιωτικές. 

Τον Σεπτέμβριο του 2013, πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα διάφορες συναντήσεις μεταξύ των υπηρεσιών της Επιτροπής και εκπροσώπων των ελληνικών αρχών. Επιπλέον, στις 17 Μαρτίου 2016 πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική διάσκεψη μεταξύ των υπηρεσιών της Επιτροπής και των ελληνικών αρχών. (8) 

Με επιστολή της 30ής Μαρτίου 2017, οι ελληνικές αρχές δέχθηκαν η παρούσα απόφαση να εκδοθεί και να κοινοποιηθεί μόνο στην αγγλική γλώσσα.





7.0. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ

 

Η βιομηχανία θα δομηθεί να παρέχει αυτάρκεια σε όλους τους τομείς. Αυτό θα επιτευχθεί λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις παγκόσμιες συνθήκες για πιθανές συνεργασίες, εκτέλεση σχεδίων και επενδύσεων στους πιο νευραλγικούς τομείς.

7.1. Η βιομηχανία θα δομηθεί πάνω στο πλαίσιο της τεχνολογίας αιχμής του σημερινού παγκόσμιου γίγνεσθαι με προοπτική την ανάπτυξη πρωτοπόρων και καινοτόμων τεχνολογιών οι οποίες ως ευρεσιτεχνίες βρίσκονται στα χέρια της Ελλήνων Πολιτείας καθώς επίσης θα κληθούν οι απανταχού Έλληνες πολίτες, επιστήμονες, εφευρέτες για να προσφέρουν τις γνώσεις τους και την ευφυΐα που έχουν κληρονομήσει από το γένος μας, στην Ελλήνων Πολιτεία.

7.2. Η βιομηχανία θα στηριχθεί στις πρώτες ύλες, που βρίσκονται στην Ελληνική γη.

7.3. Δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα στον εξορυκτικό και μεταλλευτικό κλάδο για να υπάρξει υποδομή παραγωγής των πρώτων υλών, που είναι αναγκαία για την βιομηχανική δραστηριότητα. Θα δοθεί ιδιαίτερη βάση στην παραγωγή σπάνιων μετάλλων, σπάνιων γαιών που βρίσκονται στην Ελληνική γη καθώς και η εκμετάλλευση τους.

7.4. Ειδικές μονάδες για καλύτερους τρόπους μεγιστοποίησης της εκμετάλλευσης, ειδικά βελτιωτικά και προστατευτικά μέτρα για τους βιοτικούς, αβιοτικούς, ενεργειακούς ή/ και εν δυνάμει φυσικούς πόρους όπως αυτοί κατηγοριοποιούνται σε ανανεώσιμους και μη ανανεώσιμους: Ατμοσφαιρικός αέρας, νερό, έδαφος, φυσική χλωρίδα και πανίδα, ορυκτός πλούτος υπεδάφους, ηλιακή ακτινοβολία, φυσική ομορφιά κ.ο.κ.

7.5. Όλη η παραγωγή από τα μεταλλεία της Ελλάδος θα χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη στην ελληνική μεταποιητική βιομηχανία. Δεν θα εξάγονται πρωτογενής πρώτες ύλες παρά μόνο μεταποιημένα βιομηχανικά προϊόντα, που θα περιλαμβάνουν την υπεραξία της μεταποίησης. Με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα καθίσταται αυτάρκης και αυτοδύναμη στις βιομηχανικές πρώτες ύλες.

7.6.  Για την ανταγωνιστικότητα των βιομηχανικών προϊόντων η προϋπόθεση που χρειάζεται, είναι να σταματήσει η υπερεκμετάλλευση των πόρων ενέργειας για λόγους κερδοσκοπικούς και η αναπροσαρμογή του κόστους της ενέργειας σε χαμηλότερες τιμές.

7.7.  Για  να  υλοποιηθεί  ένας  τέτοιος  σχεδιασμός  χρειάζεται  χρήση ενέργειας χαμηλότερου κόστους. Η Ελλήνων Πολιτεία είναι έτοιμη να εφαρμόσει εναλλακτικές πράσινες τεχνολογίες, οι οποίες θα είναι υψηλών προδιαγραφών με πλήρη ασφάλεια και απόλυτο σεβασμό ως προς το περιβάλλον.

7.8. Μια από αυτές τις τεχνολογίες, που θα εφαρμοστούν, είναι παραγωγή υδρογόνου μέσω ηλεκτρολυτικής διαδικασίας με χρησιμοποιούμενη ενέργεια για ηλεκτρόλυση, την ηλιακή.

7.9. Όλες οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας που θα χρησιμοποιηθούν θα έχουν σαν κατάληξη την χρήση ελεύθερης ενέργειας, που είναι η νομοτελειακή χρήση ενέργειας για τον πλανήτη μας.

Η Ελλήνων Πολιτεία θα καταστήσει το Ελληνικό κράτος πλήρως αυτοδύναμο βιομηχανικά και ενεργειακά θέτοντας το παγκόσμιο πρότυπο εφηρμοσμένης τέχνης του Λόγου.